Wat zijn de voordelen


van vechtsport?


1: Boost je zelfvertrouwen

De discipline en focus die vereist zijn in vechtsporten kunnen individuen helpen een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Bovendien kunnen de fysieke kracht en vaardigheden die door training worden verworven, bijdragen aan een groter algemeen gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde.


2: Leer jezelf verdedigen!

Naast het leren van stoten en trappen, leer je ook verschillende zelfverdedigingsvaardigheden. Naarmate je meer vertrouwen krijgt in je vermogen om stoten uit te delen, leer je levensreddende technieken die je kunnen beschermen bij gevaar.


3: Verminder stress!

Vechtsport zorgt er op verschillende manieren voor vermindering van frustratie, spanning, angst en stress. Niet alleen zorg je voor een gemakkelijke ontsnappingsroute voor stress doorĀ middel van stoten en trappen, maar ook het bewustzijn en de controle over de ademhaling tijdens de oefeningen, zorgen voor een vermindering. Verder kan er door op de oefeningen te concentreren, de afleidingen naar de achtergrond verdwijnen, wat ook helpt om de stress die zich gedurende de dag ophoopt aanzienlijk te verminderen.


4: Versterk je spieren!

Ontwikkel je spieren door de intense technieken die tijdens de trainingen worden gebruikt. Door gebruik te maken van complexe stoot- en traptechnieken, leg je nadruk op de spieren en help je de geleidelijke opbouw van lichaamskracht.


5: Zorg voor een gezond hart!

Door deel te nemen aan vechtsportlessen, onderga je intensieve cardiovasculaire trainingen. De trainingen belasten het hart, wat leidt tot verbeteringen in uw cardiovasculaire gezondheid. Bovendien zorgt het voor een beter conditieniveau, waardoor uw hartslag en bloeddruk zal dalen.


6: Verlies gewicht!

Elke vechtsporttraining omvat intense fysieke bewegingen die calorieƫn verbranden. EƩn uur gematigde vechtsporttraining kan tot 500 calorieƫn verbranden. Bovendien ontdekken vechtsporters dat ze van nature minder verlangen naar voedsel, wat ook weer zal leiden tot vermindering van het lichaamsgewicht.


7: Krijg snellere reflexen!

Tijdens de training leer je om je reflexen te verbeteren en dus een snellere reactietijd te ontwikkelen. Dit is niet alleen voor de trainingen, maar ook bij een reeks dagelijkse levensactiviteiten zoals autorijden.


8: Ontwikkel een positieve stemming!

Door te sporten komt er endorfine vrij dat er voor zorgt dat je humeur tot wel vier uur na de training zal verbeteren. Het is dus een natuurlijke stemmingsversterker!


9: Verbeter je concentratie!

Het beoefenen van een vechtsport zorgt voor een verbeterde concentratie. De repetitieve discipline helpen jou niet alleen een reeks bewegingen te memoriseren, het helpt ook om de mentale focus te behouden. Dit neem je automatisch mee in je dagelijkse werkzaamheden.


10: Vergroot de coƶrdinatie en flexibiliteit!

Stabiliteit is een belangrijk onderdeel van vechtsporten, omdat vechtsporters een sterke basis nodig hebben van waaruit ze verschillende bewegingen moeten kunnen uitvoeren. Daarbij is een goede coƶrdinatie essentieel om je technieken goed uit te kunnen voeren. Door vechtsport aan uw wekelijkse routine toe te voegen, kunt u vooruitgang boeken in flexibiliteit, stabiliteit en coƶrdinatie.